Visionen

Visionen är utvecklad för flera plattformar.

Landskrona Vision ville kunna distribuera sina filmer och böcker digitalt - så barn och unga med funktionshinder enkelt själva ska kunna ta del av deras utbud. Primärt skulle användarna kunna använda surfplattor för att ta del av innehållet men det skulle även kunna nås via webben.

Med hjälp av CornerstoneCMS skapade vi en webbapp för att presentera och administrera innehållet. Landskrona Vision ville använda sin befintliga webbshop för att sälja abonnemang så vi skapade kopplingar mellan appen och butiken. Till Android och iOS portade vi sen webbappen och utvecklade hybrid appar för App Store och Google Play.

Apparna för Android och iOS synkar med servern så innehållet kan navigeras offline, vilket ger en mycket kvickare upplevelse än webbappen. Filmerna streamas sen från Vimeo.

Appens innehåll byggs upp av artiklar och bildgallerier. Till artiklarna kan bl a ljudklipp, bilder, videolänkar, gallerier till vilken motsvarande produkt i butiken kopplas.

Artiklarna presenteras sen i appen i form av filmer med menyer för att välja klipp, böcker som går att bläddra och nu även bildspel med berättar röst.

Användargränssnittet har vi designat med tanke på att det ska vara så enkelt för barn och unga med funktionshinder att använda som möjligt - avskalad formgivning, stora knappar, enkel navigering med svep och tryck på skärm.

 

Framöver ska även portalen innehålla lärorika spel, bland annat ett Video Memory som vi håller på att utveckla.

Tack vare att apparna till iOS och Android endast är klienter och då den inte har någon butik-funktion så slipper Landskrona Vision Apple och Googles provisioner för i-app-köp.

Fair Electronics

Tillsammans med Karin Rubing från Konstfacks Industridesign har vi skapat en Android App som är ett förslag på hur ett framtida system för etisk certifiering av mobiltelefoner skulle kunna fungera.

Appens huvudfunktion är uppbyggd kring ett artikelsystem med positioner på en karta, där användaren kan se vad telefonens komponenter innehåller för metaller och sedan följa dess ursprung från gruva till montering i fabrik.

Appen vill visa på hur man på ett interaktivt och lättillgängligt sätt har möjlighet att skapa transparens runt handel med metaller.

 

 

För den grafiska formgivningen står Max Munck och Frida Everling.

Appen kan laddas ner gratis på Google play.

Appen har erhållit Guld pris från Creative Conscience Awards 2013.

Läs mer:

Så kan din telefon bli rättvis – i framtiden - svd

Hon ritar rättvisare framtid för mobiler - Computer Sweden

 

baljvaxtakademin.se

Baljväxtakademin kontaktade oss och var i behov av en uppfriskning av sin sida. De ville till en början ha en blogg, ett kalendarium med en kalender och ett forum med registrering av användare. De ville också ha sitt medlemsregister med möjlighet att exportera till Excel.

Senare fick vi i uppdrag att även bättra på designen, lägga till ett artikelsystem och länklistor.

För att generera mer besökare och ordnade vi så att blogg inläggen kan delas på Facebook och Twitter och vi ordnade också så deras Facebook sida kunde gillas från första sidan.


2014 kodade vi om designen från scratch så den blev responsiv - dvs att den anpassar sig efter om det är en telefon, dator eller platta den visas på.


Facebook och Twitter samlades nu i utdragbara flikar som på en snyggt sätt integrerar de båda sociala medierna med sajten utan att ta upp en massa plats.


Vi skapade RSS-flöden till sidan så besökare kan prenumerera på bloggen och kalendariet.

okanda-musikfestival.se

På den sagolika ön Ven så hålls varje år musikfestivalen Ökända på Ven. Vi har gjort festivalens hemsida och en del trycksaker - både design och redaktionellt arbete i samarbete med festivalens ledning.

De har ett par artikelsystem där de kunde lägga upp festivalens program och andra händelser och så gjorde vi en karta över ön så besökarna skulle hitta till festivalen och efterfesten.

Vi utvecklade även ett biljettsystem som fungerade med Payson, vilket vi dock aldrig kom att använda efter som festivalen senare valde att använda vårt medlemsregister istället för att få besökarna att bli medlemmar i föreningen.

keroldklang.se

Kerold behövde en portfolio, för att presentera sitt arbete som journalist,tecknare och illustratör.

Designen skulle vara enkel enligt Kerold. Den skulle ge en känsla av att hemsidan inte var för putsad. På så vis ges mer fokus åt Kerolds bilder.

I detta uppdrag kom Cornerstones galleri väl till pass då CMS hanterar ett flertal gallerier med hans verk.

Där kan han även logga in och uppdatera sitt CV.

 

hvensbyalag.org

Vi fick i uppdrag av föreningen att designa och sätta upp en webplats med ett RSS-flöde, en blogg ett kalendarium som hade kopplingar till Facebook.

Designen är mobilanpassad och menyn har undermenyer.

Sidan har också ett länkbibliotek som kommer fyllas på efter som.

Venpuls

Nina som driver butiken Venpuls behövde en hemsida som hon enkelt kunde uppdatera själv. Dessutom skulle designen göras om så den passade företagets nya grafiska profil och logotyp.

Vi gjorde hemsidan och hjälpte sen Nina att komma igång med det redaktionella arbetet med bilder och texter. Nu kan Nina enkelt uppdatera sin hemsida själv!

Innehållet på sidan hanteras mestadels genom artiklar kopplade till bildgallerier.

venskulturhus.se

Venskulturhus behövde en ny sida och de tog fram en grafisk profil och en utarbetad layout för sidan som vi sen adapterade i CornerstoneCMS.

Sidan bygger på ett antal artikelsystem, länklistor, bild-gallerier och den har ett nyhetsbrev och medlemsregister. Besökare kan registrera sig som medlemmar direkt på sidan.

Med en hel del möda ordnade vi också så de kunde skriva ut adress etiketter direkt från hemsidan i Chrome.

smedjan-ven.se

Till Smejdegården på Ven designade och satte vi upp denna sida. Med mobilanpassad design och artikelserier.

 

 

leksellscenteknik.se

Björn hyr ut scenteknik i dalarna och behövde hjälp med sin grafiska profil till hemsidan. Vi gjorde en snygg layout efter önskemål och hjälpte till att välja bilder.

Vi tog också visitkort i samma formspråk.

baggesand.com

baggesand.com

Till baggesand.com fick vi lysande material att iscensätta denna vackra och mystiska sida som tyvärr inte längre drivs.

slåttis

Till den ideela föreningen slåttergubben som är en inköpsförening skapades ett kassasystem av CornerstoneCMSs webbshopmodul.

Systemet kan bla. hålla ordning på säljarna, varulagret och försäljningen med olika momsklasser.

E-post: info@prosper.se

Telefon: 040 - 6153326

Facebook

Twitter

Powered by

CornerstoneCMS